EUROPOL-MEBLE S.A.

Tu jesteś:

EUROPOL-MEBLE S.A.

EUROPOL-MEBLE S.A.

62-100 Wągrowiec, ul. Rgielska 51, wielkopolskie
tel. (067) 268 03 41 , fax (067) 268 03 62 


Dodaj opinie o "EUROPOL-MEBLE S.A.". Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji o pracy lub nawiązaniu współpracy.


 

Komentarze  

+3 #1130 studnia w europolupablo 2014-04-15 08:49
Prosze wrzucać pieniądze do studni szczęścia może coś się spełni z góry dzięki
Cytować
+14 #1129 europololala 2014-04-13 13:27
Cytuję piknik:
Paniusia M.......ka na szwalni to porazka zamiast zajmowac sie robota to kawki bodziowi robi i dozywia go ,gdzie ludzie na hali nie moga nic oni pikniki sobie robia . Robota niech sie zajma bo rozjebali kre.....ni wszystko.
. To co bodziu Edyte zamienil na ksiezniczke ze szwalni? No tak bo tą na kontrole wjebal a paniusia M ...... wyzej siega. Co jeszcze zrobi bodziu ..... bo firme juz rozjebal.... :lol: :P
Cytować
+7 #1128 zmiany wskazanexxx 2014-04-13 12:28
Cytuję piknik:
Paniusia M.......ka na szwalni to porazka zamiast zajmowac sie robota to kawki bodziowi robi i dozywia go ,gdzie ludzie na hali nie moga nic oni pikniki sobie robia . Robota niech sie zajma bo rozjebali kre.....ni wszystko.

Swięta prawda w sobotę nasiadówka od 4 do 6. 15 pięć osób następna przerwa od8 do 9 czy tego nikt nie widzi za co oni kasę biorą wyje..ć to całe towarzystwo do maszyn na kontrole postawić panów bo radzą sobie znakomicie
Cytować
+8 #1127 szwalniapiknik 2014-04-13 12:11
Paniusia M.......ka na szwalni to porazka zamiast zajmowac sie robota to kawki bodziowi robi i dozywia go ,gdzie ludzie na hali nie moga nic oni pikniki sobie robia . Robota niech sie zajma bo rozjebali kre.....ni wszystko.
Cytować
+2 #1126 sosszwaczka 2014-04-13 12:01
Cytuję olo:
Może w końcu Pani Prezes łaskawie zobaczy problem na szwalni .Pracujemy od 4 rano i do24 popołudniu a w sobotę szwaczka która spokojnie może przy maszynie szyć to kartki spisuje za majstrową bo tej wielka władza do łba tak odwalila że nic nie robi tylko towarzystwa PANOM dotrzymuje .Może ktoś coś z tym zrobi. Za Majora takiego syfu to nie było bo czuły przed nim respekt ale teraz to jest wielkie bagno z bodkiem na czele !!! MAJOR WRACAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Ludzie on jeszcze tydzien jest tylko na urlopie wracaj Major!!!!!!!!!!!
Cytować
+2 #1125 Bezprawieolo 2014-04-13 11:42
Może w końcu Pani Prezes łaskawie zobaczy problem na szwalni .Pracujemy od 4 rano i do24 popołudniu a w sobotę szwaczka która spokojnie może przy maszynie szyć to kartki spisuje za majstrową bo tej wielka władza do łba tak odwalila że nic nie robi tylko towarzystwa PANOM dotrzymuje .Może ktoś coś z tym zrobi. Za Majora takiego syfu to nie było bo czuły przed nim respekt ale teraz to jest wielkie bagno z bodkiem na czele !!! MAJOR WRACAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cytować
+19 #1124 szwalniaszwaczka 2014-04-11 23:10
Moszynska mysli ze z kopciucha ksiezniczka zostanie . Do roboty niech sie wezmie i imprezki przestanie na szwalni robic. Bogdanskiemu tak w dupe wchodzi ze zwymiotowac sie chce ale slyny bodzio takich ludzi potrzebuje. Wladza wladza a ludzi maja gdzies.ciekawe czy szefostwo wie co tu sie wyrabia.
Cytować
+18 #1123 EuropolOj oj oj 2014-04-11 19:02
Cytuję szwaczka:
Syf na kolkach .Bogdan zrob porzadek ze swoimi przydupasami ze szwalni majstrowie wielcy sie znalezli do podpierdalania . Mosz......a zajebie ludzi kto ja tam wstawil niech sama usiadzie na maszyne i komplety szyje to najlepiej potrafi . Jedna szwaczka wiecej .

Tak naprawdę to ona nawet szyć nie potrafi słoma tylko wyłazi jej z butów
Cytować
+20 #1122 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.kkk 2014-04-11 15:59
moszyńskiej już coraz bardziej odpierdala,lizła troche władzy i mysli że niewiadomo kim jest,ale to sie zemści,przyjdzie czas ze wyjebia ją na maszyne i ciekawe jak wtedy sie bedzie puszyc nygol jeden
Cytować
+18 #1121 Europol Mebleszwaczka 2014-04-10 21:49
Syf na kolkach .Bogdan zrob porzadek ze swoimi przydupasami ze szwalni majstrowie wielcy sie znalezli do podpierdalania . Mosz......a zajebie ludzi kto ja tam wstawil niech sama usiadzie na maszyne i komplety szyje to najlepiej potrafi . Jedna szwaczka wiecej .
Cytować
+5 #1120 sobotykaska 2014-04-10 21:07
czy w sobotę pracujemy?
Cytować
+13 #1119 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.Mieciu 2014-04-10 12:42
Bodzio zrób porządek z tą watahą pseudo majstrów i majstrowych . Cały czas gadają za twoimi plecami na ciebie a w oczy słodko pierdzą. Weź się za tych z tapicerni z lipą i basterkiem na czele
Cytować
+12 #1118 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.kat 2014-04-10 09:04
a kto pamienta Bodzia jak miał sracz w pysku?
Cytować
+7 #1117 pszemo ::)kat 2014-04-10 09:00
co za kretyn pisze przemo przez SZ. k rwa!!!!!
Cytować
-3 #1116 EUROPOL MEBLEKrycha 2014-04-10 06:41
Cytuję lili:
Major wracaj czekamy . Naprawisz ten syf co Bogdanski zrobil .

Major narobił syfu, a teraz zniknął.Produkcja była żle ustawina wzystko się trzymało tylko jak batem gnał parobków.
Cytować
+4 #1115 pomoclili 2014-04-09 22:20
Major wracaj czekamy . Naprawisz ten syf co Bogdanski zrobil .
Cytować
0 #1114 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.iza 2014-04-09 21:30
Major awansował na podpułkownika
Cytować
-4 #1113 maxiarzmaxim 2014-04-09 20:56
Cytuję europ:
w życiu nie uwierzę że major awansował,, napewno wyleciał znaczy pewnie wyleci po tym swoim pseudo urlopiku...

i bardzo dobrze potrzebny do szczęścia to on nie jest w tym zakładziku,
Cytować
+1 #1112 lilieurop 2014-04-09 20:55
w życiu nie uwierzę że major awansował,, napewno wyleciał znaczy pewnie wyleci po tym swoim pseudo urlopiku...
Cytować
0 #1111 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.iza 2014-04-09 20:47
Major awansował.
Cytować
+2 #1110 ????olo 2014-04-09 17:33
A może ktoś wie co z majorem? Coś nie widać go długo?????? Czy to prawda że w sądzie są sprawy założone na niego o mobbing????????/
Cytować
+17 #1109 pomocollala 2014-04-08 21:40
Do roboty niech sie wezma a nie kawki spijac i pierd......c
Cytować
+16 #1108 pomocolo 2014-04-08 10:28
Cytuję szwalnia:
To juz widac na szwalni ,cyrk to malo powiedziane

Teraz w pakiecie majstrowe na szwalni pomoc do spisywania kartek mają to jest dopiero kanał .
Cytować
+3 #1107 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.DYSGRAFIA 2014-04-05 13:55
Cytuję ja:
Cytuję ggg:
Pszemo wypoczywaj i mysl co zrobiłeś KRETYNIE
Sam widzisz ze kapusiami i stażytami daleko nie ujechałeś.
NIE ŻYCZĘ CI POWODZENIA

PSZEMO?MASZ DYSKGRAFIE?

DYSKGRAFIE ??? Zanim zaczniesz pouczać, sam podciągnij swoją ortografię.
Cytować
+6 #1106 zdesperowana kochankaDoda 2014-04-05 12:08
Cytuję xxxxx:
Gdzie byli obrońcy Majora przedtem, teraz sie obudzili , coś dziwnego ? Naprawdę, można pzrypuszczać , ze on sam to pisze!!!

To nie on to pisze tylko jego kochanka Violetka, no bo co ona teraz biedna zrobi jak nie ma swojego kochasia to napewno ona też poleci ze swojego stołka na którym się teraz znajduje , a przecież wszyscy wiedzą że ona tam siedzi nie dlatego że, ma wiedze na temat produkcji tylko dlatego że, jest kochanką dyrektora . No i za co ona kupi sobie nowe ubranka i tony kosmetyków jak straci prace :D więc stara się jak może żeby zatrzymać tego tyrana na stolku dyrektora , więc siedzi całymi dniam na portalu i pisze jak to brakuje nam go i jaki to on jest wspanialy . Ale już zapózno czas majora i jego kochanki przeminoł :P :P :P
Cytować
+14 #1105 wixinxleila 2014-04-03 23:46
Niech powrócą normalne 8godzinne zmiany i juz bedzie lepiej!! a nie je...anie przez 10 12 godzin nonstop.. szok brak słów
Cytować
-5 #1104 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.ja 2014-04-03 23:09
Cytuję ggg:
Pszemo wypoczywaj i mysl co zrobiłeś KRETYNIE
Sam widzisz ze kapusiami i stażytami daleko nie ujechałeś.
NIE ŻYCZĘ CI POWODZENIA

PSZEMO?MASZ DYSKGRAFIE?
Cytować
-7 #1103 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.A . Gabriel 2014-04-03 22:56
Cytuję ggg:
Pszemo wypoczywaj i mysl co zrobiłeś KRETYNIE
Sam widzisz ze kapusiami i stażytami daleko nie ujechałeś.
NIE ŻYCZĘ CI POWODZENIA


Boże świeć nad jego duszą....
Cytować
+6 #1102 xxxkola 2014-04-03 19:29
Zgadzam się z przedmówcą w 200 %.
Cytować
+23 #1101 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.patyk 2014-04-03 09:14
Europol firma niemiecka ,Merx szwedzka Jakby w tych państwach tak traktowaki swoich pracowników to byłby koniec tych firm Tylko w Polsce traktują ludzi jak niewolników ito pod naszym kierownictwem
Cytować
-4 #1100 EUROPOL MBLEggg 2014-04-03 09:10
Pszemo wypoczywaj i mysl co zrobiłeś KRETYNIE
Sam widzisz ze kapusiami i stażytami daleko nie ujechałeś.
NIE ŻYCZĘ CI POWODZENIA
Cytować
-6 #1099 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.xxxxx 2014-04-03 07:48
Gdzie byli obrońcy Majora przedtem, teraz sie obudzili , coś dziwnego ? Naprawdę, można pzrypuszczać , ze on sam to pisze!!!
Cytować
+6 #1098 EUROPOL MEBLEpszEmo 2014-04-03 07:40
Cytuję Eyropol Meble:
Zaklad rozje...y przez szefostwo z wolowa????? No to teraz czas na nas .co oni robia??? Wszystko zniszcza zle sie dzieje . Przemo wracaj .

PSZEMO TO TY ROZJECHAŁEŚ TEN ZAKŁAD USTAWIAJAC DEBILI NA STANOWISKACH.ZNIKNIJ I NIGDY NIE WRACAJ
Cytować
-2 #1097 aaaaaaEyropol Meble 2014-04-03 06:24
Zaklad rozje...y przez szefostwo z wolowa????? No to teraz czas na nas .co oni robia??? Wszystko zniszcza zle sie dzieje . Przemo wracaj .
Cytować
+20 #1096 pierdolyKola 2014-04-02 22:03
Tak praca powinna być normalna bo to nie obóz pracy a pracodawcy w Polsce robją z ludzi niewolników niech z tym skończą a jak się nie nadają to niech idą precz bo tylko mądrością i uczciwoscią zajdą daleko bo człowiek to nie jakjeś zwierzę zkończyć z tym dziadostwem.
Cytować
+2 #1095 pierdolyKola 2014-04-02 21:53
Cytuję Izzka:
Majora już nie ma? A co się stało, to była największa gwiazda tego portalu. Może ktoś napisać coś więcej.

Precz z pierdołami dobrze wyszkolić stażystów pokazać po mału tłumaczyć bo żaden majster z nieba nie spadł i ludzie będą pracować tylko nie warjacją bo kapuśów jest wszędzie pełno ludziom należy tłumaczyć a nie pierdołami zajmować się
Cytować
-4 #1094 aa 2014-04-02 21:17
Cytuję gość:
Cytuję ella:
Cytuję stolarnia:
Nie tylko szwalnia -procz mistrzow 2pan .., ze szwalni stollarnia tez czeka .Przemo wracaj bo my mamy juz dosyc .Jestesmy z toba .bodzia rzady sa nicnie warte ,wladza i kasa ponad wszystko

Bodek zaraz zacznie swoje tępe blondi promować(swoją edyś już na kontrole skóry wpakował) i kolesiostwo ponad wszystko tyle potrafi






ZRÓBCIE STRAJK. PROSTE. STAŃCIE NA WSZYSTKICH ZMIANACH JEDNOCZĘSNIE. TO OBECNE SZEFOSTWO ZROZUMIE ŻE TO CO PRÓBUJE ROBIĆ ROBI ŹLE.
JESZCZE SIE WSZYSCY PRZEKONACIE JAK RZADZI SZEFOSTWO Z WOŁOWA. CZYŻBY TAM ZAKŁADU NIE ROZP...? A TERAZ CZAS NA WAS?
MACIE DWA WYJŚCIA:SZUKAĆ NOWEJ PRACY, ALBO STRAJK.
POWODZENIA


Przemo tapicernia też czeka. Wracaj.!!!!!!
Prezesie Europolu nie zamykaj naszych bram Majorowi!!!!!!!!!!!!!!!
Cytować
+18 #1093 aa 2014-04-02 21:13
Cytuję Eyropol Meble:
Nic nie ptrafi .wszystko leci na ryj takie mamy rzady bodzia .nawet w soboty nie ma juz co robic na tapicerni bo szwalnia nie ma kompletow takie tam nastaly rzady ze panie pierdolami sie zajmuja a nie robota jeszcze troche i nie zarobimy wrocimy do tego co bylo kiedys za bodzia czyli go....o. Majora nie ma roboty nie ma .bodziu jest i glupio sie usmiecha .wszedzie robi syf.


skoro nie ma pracy w sobotę to po co 2 zmiany? o co tu chodzi?
Cytować
+14 #1092 @@@@ola 2014-04-02 21:06
Cytuję Monia:
Cytuję Eyropol Meble:
Bo bodziu do niczego sie nie nadaje . Gnoi ludzi i nie wiadomo o co mu chodzi wladza uderzyla mu do glowy .na niczym sie nie zna udaje ze potrafi . Przemo wracaj bo rozpier .....li to do konca. A w sobote 2 zmiany paranoja .

Najpierw narzekacie że , nie ma pracy , a teraz jak w sobote jest druga zmiana bo są takie duże zamówienia to też wam nie pasuje , wezcie się zastanówcie o co wam wogóle chodzi ??? czy poprostu wolicie jak gnoi was Major tak lubicie tego tyrana!!!! poprostu zazdrość was zrzera że , Maciej jest dyrektorem i nie możecie tego zcierpieć że, on nie toleruje lizusostwa i kapusiów tak jak Major no i teraz kapusie nie mają komu wypłakać sie w rękaw :P


i tu się mylisz. bodek ma swoich lizusów, i pomału zacznie ustawiać swoich ludzi na dobrych stanowiskach. takie życie. zmiana rządów zmiana wszystkiego ale nie koniecznie na lepsze!
Cytować
+6 #1091 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.Pszemek 2014-04-02 21:04
JA już strajkuje
Cytować
+7 #1090 szansagość 2014-04-02 20:58
Cytuję ella:
Cytuję stolarnia:
Nie tylko szwalnia -procz mistrzow 2pan .., ze szwalni stollarnia tez czeka .Przemo wracaj bo my mamy juz dosyc .Jestesmy z toba .bodzia rzady sa nicnie warte ,wladza i kasa ponad wszystko

Bodek zaraz zacznie swoje tępe blondi promować(swoją edyś już na kontrole skóry wpakował) i kolesiostwo ponad wszystko tyle potrafi




ZRÓBCIE STRAJK. PROSTE. STAŃCIE NA WSZYSTKICH ZMIANACH JEDNOCZĘSNIE. TO OBECNE SZEFOSTWO ZROZUMIE ŻE TO CO PRÓBUJE ROBIĆ ROBI ŹLE.
JESZCZE SIE WSZYSCY PRZEKONACIE JAK RZADZI SZEFOSTWO Z WOŁOWA. CZYŻBY TAM ZAKŁADU NIE ROZP...? A TERAZ CZAS NA WAS?
MACIE DWA WYJŚCIA:SZUKAĆ NOWEJ PRACY, ALBO STRAJK.
POWODZENIA
Cytować
0 #1089 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.Ala 2014-04-02 20:25
Zocha - ? chyba mnie z kimś mylisz, bo degradacji na produkcję jeszcze nie dostałam :). No ale tak to jest, nic nie wiadomo, ale pierdoły się szerzą i jakaś kobitka przeze mnie została zjechana. Zajmij się lepiej Zosiu pracą, a nie spoglądaniem na innych, bo widzę, że każdego obserwujesz, skoro wiesz kto, gdzie i jak :)
Cytować
0 #1088 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.jagoda k 2014-04-02 19:42
czy jeszcze przyjmują stażystów?
Cytować
+5 #1087 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.Zocha 2014-04-02 18:59
Cytuję Ala:
Ja pierdziele, cokolwiek by w tej firmie się nie działo to zawsze ludziom będzie źle. Major jest - źle, nie ma - jeszcze gorzej.... problemem tej firmy wcale nie jest szefostwo tylko ludzie, bo obojętnie kto by rządził to i tak bedziecie niezadowoleni

Ala zamilcz. Myłaś i grzałaś komplety na tapicerni i się nie nadawałaś, później magazyn pianki a teraz owerlok . Jesteś żałosna -gdziekolwiek byłaś to ciągle kapowałaś na tapicerów , później na piance a teraz na szwalni kapujesz. Wiemy wszyscy ,że nie nadajesz się do roboty ,bo ciągle cię widać jak spacerujesz do kibla leniu śmierdzący
Cytować
+17 #1086 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.Ala 2014-04-02 16:53
Ja pierdziele, cokolwiek by w tej firmie się nie działo to zawsze ludziom będzie źle. Major jest - źle, nie ma - jeszcze gorzej.... problemem tej firmy wcale nie jest szefostwo tylko ludzie, bo obojętnie kto by rządził to i tak bedziecie niezadowoleni
Cytować
+18 #1085 szwalniaEyropol Meble 2014-04-02 14:36
Ty chyba nie wiesz co piszesz .... zamowien jest mniej niz za Majora a soboty za Majora byly tylko ze 1 zmiana teraz za bodzia pracowac musimy 2 zmiana bo u pani lizus Moszy....j na zmianie chorobowe nosza bo nie chce nikt u niej pracowac . Premie zabiera za nic . W komitywie z bodziem siedzi ciekawe co jej obiecal ,chyba tak jak sobie czyli gowno.
Cytować
-5 #1084 czas na zmiany !!!!!!!!!!!!!!!!!Monia 2014-04-02 11:27
Cytuję Eyropol Meble:
Bo bodziu do niczego sie nie nadaje . Gnoi ludzi i nie wiadomo o co mu chodzi wladza uderzyla mu do glowy .na niczym sie nie zna udaje ze potrafi . Przemo wracaj bo rozpier .....li to do konca. A w sobote 2 zmiany paranoja .

Najpierw narzekacie że , nie ma pracy , a teraz jak w sobote jest druga zmiana bo są takie duże zamówienia to też wam nie pasuje , wezcie się zastanówcie o co wam wogóle chodzi ??? czy poprostu wolicie jak gnoi was Major tak lubicie tego tyrana!!!! poprostu zazdrość was zrzera że , Maciej jest dyrektorem i nie możecie tego zcierpieć że, on nie toleruje lizusostwa i kapusiów tak jak Major no i teraz kapusie nie mają komu wypłakać sie w rękaw :P
Cytować
+14 #1083 szwalniaEyropol Meble 2014-04-02 11:17
Bo bodziu do niczego sie nie nadaje . Gnoi ludzi i nie wiadomo o co mu chodzi wladza uderzyla mu do glowy .na niczym sie nie zna udaje ze potrafi . Przemo wracaj bo rozpier .....li to do konca. A w sobote 2 zmiany paranoja .
Cytować
-4 #1082 xxxxxKazik 2014-04-01 09:01
Dziwne rzeczy, jak Major był w zakładzie wszyscy na niego narzekali, a jak go nie ma od razu tęsknice??? Coś dzownego, naprawdę. A może to on pisze sam na siebie te opinie o powrocie, zeby szefostwo myslało jaki to on jest super/?????
Cytować
+19 #1081 tapicerniaEyropol Meble 2014-04-01 01:12
Nic nie ptrafi .wszystko leci na ryj takie mamy rzady bodzia .nawet w soboty nie ma juz co robic na tapicerni bo szwalnia nie ma kompletow takie tam nastaly rzady ze panie pierdolami sie zajmuja a nie robota jeszcze troche i nie zarobimy wrocimy do tego co bylo kiedys za bodzia czyli go....o. Majora nie ma roboty nie ma .bodziu jest i glupio sie usmiecha .wszedzie robi syf.
Cytować
+19 #1080 nie zadowolonaella 2014-03-30 20:07
Cytuję stolarnia:
Nie tylko szwalnia -procz mistrzow 2pan .., ze szwalni stollarnia tez czeka .Przemo wracaj bo my mamy juz dosyc .Jestesmy z toba .bodzia rzady sa nicnie warte ,wladza i kasa ponad wszystko

Bodek zaraz zacznie swoje tępe blondi promować(swoją edyś już na kontrole skóry wpakował) i kolesiostwo ponad wszystko tyle potrafi
Cytować
+13 #1079 zadowolonaolga 2014-03-30 20:01
Cytuję pracująca:
Przemo szwalnia jest po twojej stronie WRACAJ!!!

Major nigdy nie miał nic do tych pracowników którzy pracowali i nie ściemniali.
Cytować
+9 #1078 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.przemo M 2014-03-30 19:32
Major wracaj
Cytować
+5 #1077 12345pracownica 2014-03-30 19:03
:sad: wracaj Przemo czekamy
Cytować
-13 #1076 xxxxxkola 2014-03-30 18:56
sam na siebie pozytywne opinie pisze, żeby szefostwo myślało, ze za nim tęsknimy !!!!!!!!!!!!!!
Cytować
-13 #1075 Wracaj???XXX 2014-03-30 18:53
Wracaj, wracaj, upadek będzie większy i głośniejszy, a może się leczysz tam gdzie ludzie leczyli się przez ciebie, co???????
Cytować
+6 #1074 RE: EUROPOL-MEBLE S.A.janek 2014-03-30 18:32
Cytuję stolarnia:
Nie tylko szwalnia -procz mistrzow 2pan .., ze szwalni stollarnia tez czeka .Przemo wracaj bo my mamy juz dosyc .Jestesmy z toba .bodzia rzady sa nicnie warte ,wladza i kasa ponad wszystko

Przemo to odpowiedni człowiek na właściwym miejscu tylko nieroby i nygusy go nie mogą znieść, bo jest wymagający!!! WRACAJ!!!
Cytować

ZALOGUJ SIĘ / REJESTRACJA



Atmosfera Pub Zaprasza

Dołącz do nas na FB

Ostatnie komentarze