• Opublikowano:
  • Wyświetlono: 2000

Oświadczenie Konfederacji w sprawie opłaty targowej

Po publikacji artykułu "Konfederacja chce zniesienia nieistniejącej opłaty?" Jerzy Moeglich, lider Klubu Konfederacji Wągrowiec wydał oświadczenie.

OŚWIADCZENIE

Dzisiaj mieliśmy złożyć swój apel dotyczący całkowitej likwidacji opłaty targowej lub zaniechania jej pobierania w bieżącym roku. W związku z tym, iż zmiany w zakresie opłaty targowej i podatku od nieruchomości to efekt uchwalonej w grudniu ub.r. nowelizacji ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych również niektórych innych ustaw opłata ta nie będzie pobierana w tym roku.

Przepraszamy za to niedopatrzenie, które wynikało z tego, iż nad tym tematem pracowaliśmy jeszcze w poprzednim roku, gdy rząd dopiero co pracował nad nowelizacją tej ustawy.

Jednocześnie pracując nad wieloma naszymi pomysłami z równoczesnym poświęceniem swojego wolnego czasu, zabrakło wyczerpującego sprawdzenia tego tematu przed jego publikacją. Dziękujemy Panu Przewodniczącemu za zwrócenie uwagi na to niedopatrzenie.

Lider Klubu
Konfederacji Wągrowiec
Jerzy Moeglich

Zobacz poprzedni artykuł: Konfederacja chce zniesienia nieistniejącej opłaty?