• BartekB
  • Opublikowano:
  • Wyświetlono: 8563

Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowca

Oceń dotychczasową działalność burmistrza Krzysztofa Poszwy. Twoja opinia może mieć decydujący wpływ na uzyskany wynik w kolejnych wyborach.


Krzysztof Poszwa urodził się 14 listopada 1978 roku w Wągrowcu. W 2014 roku w Wyborach Samorządowych pokonał Stanisława Wilczyńskiego i został Burmistrzem Wągrowca. Wcześniej pracował w Starostwie Powiatowym w Wągrowcu. Krzysztof Poszwa politycznie wywodzi się z Platformy Obywatelskiej.

Komentarze   

ewa123
+1 #62 lokale wyborczeewa123 2019-05-26 20:34
Prosiłabym żeby ktoś rozsądny pokłonił się nad lokalem wyborczym dla ul. Wegnera. Dlaczego na wybory trzeba jechać do żłobka, jeśli mpwik jest pod nosem, to nonsens.
Mieszkaniec Wągrowca
+4 #61 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMieszkaniec Wągrowca 2018-09-12 20:18
ponawiam swoją prośbę
Mieszkaniec Wągrowca
+9 #60 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMieszkaniec Wągrowca 2018-09-02 14:11
Panie redaktorze gdzie reszta radnych, wójtów, burmistrzów. Czekamy na aktualizację
Mikoś
+7 #59 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMikoś 2017-12-11 00:53
Cytuję olo:
Już widze że pomału Krzychu upodabnia się do poprzednika nie chodzi o pracowitość ale o zaczesywanie

To cieć, ale... Ja bym proponował zaciągnąć temeat Amazon, gdyż ponad 300 naszych mieszkańców co ranojedzie tam tracować. Co burmistrz zrobił dla nich niech opowie ;-)
olo
+8 #58 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcaolo 2017-10-30 16:20
Już widze że pomału Krzychu upodabnia się do poprzednika nie chodzi o pracowitość ale o zaczesywanie
dfsv
+26 #57 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcadfsv 2017-10-29 18:05
Miasto Jarocin 25 tyhś mieszkańców buduje 100 mieszkań komunalnych rocznie Podobne miasto Wągrowiec pod rządami Poszwy i bezradnych radnych nie buduje ani jednego Dlatego że poszwa jest zbyt leniwy woli z podwładnymi pierdzieć w stołek jak szukać sobie zajęcia Zapewne w Wrc są takie osoby które nie mają szans kupić mieszkania na wolnym rynkui komunalne dałoby im taką szanse Chyhba że jest tu cichy układ z deweloperami aby nic nie budować bo im by mieszkania nie sprzedawały się ?
sowa
-11 #56 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcasowa 2017-10-29 14:47
Cytuję dfsv:
Ten z UM jak sobie popierdzi w stołek to wychodzi na promenade i liczy karmniki na drzewach On jest tak samo zapracowany jak kumple Poszwy co zasatępują straż miejską i patrzą w nieczynny monitoring Co się dziwić jaki pracowity szef to i reszta

Tez tak myślę.Pewnie robi dopiero licencjat z tej profesji
dfsv
-8 #55 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcadfsv 2017-10-29 14:40
Ten z UM jak sobie popierdzi w stołek to wychodzi na promenade i liczy karmniki na drzewach On jest tak samo zapracowany jak kumple Poszwy co zasatępują straż miejską i patrzą w nieczynny monitoring Co się dziwić jaki pracowity szef to i reszta
bluszcz
-10 #54 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcabluszcz 2017-10-29 14:36
A po co zimą ekolog w urzędzie? Sadzi kwiatki w doniczkach czy je podlewa? Chyba raczej powinien badać stan zieleni miejskiej! Może np. przyciąć zasłaniające widoczność na zakrętach krzaki.
kwiatek 1
-7 #53 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcakwiatek 1 2017-10-29 14:29
A z jakiej racji wodociągi?W urzędzie ekolog pierdzi w stołek nie wiadomo po co?!
Qurtyna w dół
+13 #52 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaQurtyna w dół 2017-10-29 13:17
* Co się stało z projektem uchwały o przejrzystości finansów publicznych?
- Poszwa zaniedbał obowiązki wynikające z USTAWY z dnia 8 marca 1990 r.
o samorządzie gminnym czy zadbał żeby uchwała przepadła?
* To czyje interesy reprezentuje Poszwa?
*....Opozycja jest niekompetentna i śpi, jest niekompetentna i daje się nabierać czy jest poukładana z burmistrzem? :zzz
* Czyje interesy reprezentuje opozycja, mieszkańców czy własne? :-*
** Nie wszyscy mieszkańcy dają się nabierać na chodniczki, ścieżki rowerowe, patronaty, itp. Gdzie jest przemysł i godziwe życie?
* Jeżeli Wągrowiec ma być sypialnią Poznania to POszwa niech szuka pracy w Poznaniu! :D
Mieszkanka
-22 #51 OdpowiedźMieszkanka 2017-10-29 12:39
Cytuję Kwitek 1:
Cytuję kwiatek 1:
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?

Lepiej przyjrzyjcie się ile tam jest niepotrzebnych stanowisk np.stanowisko dla odpowiedzialnego za sadzenie kwiatków i drzewek.Na co komu takie stanowisko?Wiosna szybko mija.siedzi sobie chłopiec i pieniążki podatników bierze

Czy zielenią nie zajmują się wodociągi?


Z tego co widać i słychać, to tak.
Kwitek 1
-19 #50 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaKwitek 1 2017-10-29 12:15
Cytuję kwiatek 1:
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?

Lepiej przyjrzyjcie się ile tam jest niepotrzebnych stanowisk np.stanowisko dla odpowiedzialnego za sadzenie kwiatków i drzewek.Na co komu takie stanowisko?Wiosna szybko mija.siedzi sobie chłopiec i pieniążki podatników bierze

Czy zielenią nie zajmują się wodociągi?
kwiatek 1
-10 #49 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcakwiatek 1 2017-10-29 08:11
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?

Lepiej przyjrzyjcie się ile tam jest niepotrzebnych stanowisk np.stanowisko dla odpowiedzialneg o za sadzenie kwiatków i drzewek.Na co komu takie stanowisko?Wios na szybko mija.siedzi sobie chłopiec i pieniążki podatników bierze
Misior
+11 #48 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMisior 2017-10-28 21:57
Cytuję r13:
Lusi - głupie pytanie co dokonał obecny Burmistrz -odebrał 36 pensji tak można na to odpowiedzieć

576 000 zł do końca kadencji. Tylko o to chodziło, żeby ten kredyt we frankach spłacić, bo chude lata idą... ;-)Cel osiągnięty i facet dupa uratowana, ale teraz daj odpocząć ludziom od ciebie i twojego nieudacznictwa.
Robuśta
+8 #47 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaRobuśta 2017-10-28 19:36
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?

... a wszyscy Polacy to jedna rodzina nie ważne czy burek, chłopak, czy dziewczyna... och och bawmy się, och, och śmiejmy się... i Poszwa ze Smykowskim to robią. Wystarczy popatrzeć na te zakazane r... Grunt to zabawa, a reszta w postaci kasy już sama przyjdzie.
Misiulek
+7 #46 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMisiulek 2017-10-28 19:27
Cytuję Mieszkanka:
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?


Nie tylko w urzędzie ale też w jednostkach podległych. Jak pamiętam to obiecywał zwolnić emerytów, żeby były miejsca pracy dla bezrobotnych. I co? - kolejna niezrealizowana obietnica.

Jak w jednostkach podrzędnych działają obsadzeni na te stanowiska kolesie to co będą zwalniać emetytów. Chyba najwięcej jest ich zatrudnionych w Wodociągach z księgową naczelną na czole ;-)Do następnych wyborów na burka mają spokój, a potem polecą wszyscy wraz z wietrzeniem Ratusza.
Kowalik22
+21 #45 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaKowalik22 2017-10-28 19:23
Cytuję s:
Cytuję Endryu:
A moze tak otworzyc temat Caritasu w Wagrowcu?? Caritas na os.Wschod to maksymalna patologia!! Zarzadzaja tam i pilnuja same darmozjady!! Ludzie ubodzy dostaja same przebrane ciuchy bo w pierwszej kolejnosci biora Ci ktorzy sie tym zajmuja!! Co najlepsze nie sa to biedni ludzie tylko ci co maja pieniadze i ciagle w dupach malo!! Doszly mnie tez sluchy iz sa albo sprzedawane lub wynoszone i sprzedawane.Nie tylko odziez ale i przedmioty typu zabawki itp.
Zna ktos ludzi ktorzy sie tym zajmuja???

Wiadomości podały ,że za rządów PO/PSL skradziono 230 mld.zł.
Gdyby rządził cały czas PIS to CARITAS byłby niepotrzebny.

Szkoda, że nie napisano ile przez ten czas skradziono w Caritasie, czy poprzez Caritas :D
r13
+17 #44 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcar13 2017-10-28 16:21
Lusi - głupie pytanie co dokonał obecny Burmistrz -odebrał 36 pensji tak można na to odpowiedzieć
Waga
-7 #43 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaWaga 2017-10-28 13:17
Cytuję dzida:
Zobaczycie Poszwa w przyszłym roku nadrobi 3 letnie wakacje Słyszałem że planuje budowe metra, lotniska i port morski i tym podobne pomysły Kase na sfinansowanie załatwia już u Hanny Wał Gronkiewicz i kumpli z PO

Żal to czytać.
dzida
+8 #42 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcadzida 2017-10-28 12:26
Zobaczycie Poszwa w przyszłym roku nadrobi 3 letnie wakacje Słyszałem że planuje budowe metra, lotniska i port morski i tym podobne pomysły Kase na sfinansowanie załatwia już u Hanny Wał Gronkiewicz i kumpli z PO
Lusi
+8 #41 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaLusi 2017-10-27 23:22
Cytuję lubię burmistrza:
a ja oceniam jego prace na 5 połowa z Was nawet nie wie co dokonał a ten portal jest i był zwolennikiem Wilczynskiego i jego kloszeszkow łącznie z przyszłym kandydatem na burmistrza panem Berentem

A co dokonał?
s
+18 #40 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcas 2017-10-27 15:31
Cytuję Endryu:
A moze tak otworzyc temat Caritasu w Wagrowcu?? Caritas na os.Wschod to maksymalna patologia!! Zarzadzaja tam i pilnuja same darmozjady!! Ludzie ubodzy dostaja same przebrane ciuchy bo w pierwszej kolejnosci biora Ci ktorzy sie tym zajmuja!! Co najlepsze nie sa to biedni ludzie tylko ci co maja pieniadze i ciagle w dupach malo!! Doszly mnie tez sluchy iz sa albo sprzedawane lub wynoszone i sprzedawane.Nie tylko odziez ale i przedmioty typu zabawki itp.
Zna ktos ludzi ktorzy sie tym zajmuja???

Wiadomości podały ,że za rządów PO/PSL skradziono 230 mld.zł.
Gdyby rządził cały czas PIS to CARITAS byłby niepotrzebny.
Mieszkanka
+8 #39 Niezrealizowana obietnica Burmistrza.Mieszkanka 2017-10-27 15:18
Cytuję zwykły obywatel:
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?


Nie tylko w urzędzie ale też w jednostkach podległych. Jak pamiętam to obiecywał zwolnić emerytów, żeby były miejsca pracy dla bezrobotnych. I co? - kolejna niezrealizowana obietnica.
zwykły obywatel
+11 #38 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcazwykły obywatel 2017-10-27 13:53
Kiedy weryfikacji zostanie poddana liczba emerytów w urzędzie? A może przy okazji się sprawdzi czy jakieś rodziny pracują w tym budynku?
p
+7 #37 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcap 2017-10-27 09:06
Cytuję Endryu:
A moze tak otworzyc temat Caritasu w Wagrowcu?? Caritas na os.Wschod to maksymalna patologia!! Zarzadzaja tam i pilnuja same darmozjady!! Ludzie ubodzy dostaja same przebrane ciuchy bo w pierwszej kolejnosci biora Ci ktorzy sie tym zajmuja!! Co najlepsze nie sa to biedni ludzie tylko ci co maja pieniadze i ciagle w dupach malo!! Doszly mnie tez sluchy iz sa albo sprzedawane lub wynoszone i sprzedawane.Nie tylko odziez ale i przedmioty typu zabawki itp.
Zna ktos ludzi ktorzy sie tym zajmuja???

Należy to przekazać Proboszczowi.
Endryu
+8 #36 CaritasEndryu 2017-10-26 22:09
A moze tak otworzyc temat Caritasu w Wagrowcu?? Caritas na os.Wschod to maksymalna patologia!! Zarzadzaja tam i pilnuja same darmozjady!! Ludzie ubodzy dostaja same przebrane ciuchy bo w pierwszej kolejnosci biora Ci ktorzy sie tym zajmuja!! Co najlepsze nie sa to biedni ludzie tylko ci co maja pieniadze i ciagle w dupach malo!! Doszly mnie tez sluchy iz sa albo sprzedawane lub wynoszone i sprzedawane.Nie tylko odziez ale i przedmioty typu zabawki itp.
Zna ktos ludzi ktorzy sie tym zajmuja???
podatnik
+16 #35 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcapodatnik 2017-10-26 22:06
Uważam, że temu miasta potrzebna jest całkowita zmiana sposobu myślenia. Nowy burmistrz (obojętnie kto nim będzie) powinien przeprowadzić staranne prześwietlenie gmachu przy ulicy Kościuszki - tam pracują ludzie, którzy też mają wpływ na wizerunek i rozwój tego miasta. Jeśli przez 4 lata się nie sprawdzili, także powinni zostać wymienieni...
DinoX
+16 #34 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaDinoX 2017-10-26 14:37
Cytuję Wyborca:
Poszwa nie poradził sobie w kontaktach z ludźmi. Otoczył się współpracownikami nastawionymi na walkę, a nie na rozmowę. Błędem była obsada stanowiska wiceburmistrza, bowiem w sytuacji kryzysowej - jaką była reforma oświaty i zamieszanie z nią związane - Smykowski popełnił wszystkie możliwe błędy i naraził burmistrza na stertę obelg. W mojej ocenie od początku widać, że działalność Smykowskiego nie łagodzi konfliktów. Burmistrz miał zamiar posprzątać po swoim poprzedniku (i powinien to zrobić, bo po to został wybrany), ale źle dobrał ludzi. Oprócz walczaka Priebego (szacunek za takie oddziaływanie na Byczyńskiego, które doprowadziło do jego rezygnacji z funkcji przewodniczącego rady), powinien sobie dobrać jako wiceburmistrza takiego człowieka, który potrafi wejść w tłum wściekłych ludzi, potrafić z nimi dyskutować i jeszcze przekonać ich do swoich racji. Czy Smykowski to potrafi - sami sobie odpowiedzmy... Poszwa chyba zdaje sobie sprawę, że jego szanse na powtórny wybór nie są zbyt wielkie. Pewnie dlatego robi jakieś studia (o czym napisał konkurencyjny portal), aby w razie przegranych wyborów znaleźć robotę w jakiejś innej branży?

Studia to nie wszystko. Kto teraz czeka na takiego bufona, żeby go zatrudnić, bo ma jakieś studia :D
przyszły wyborca
+29 #33 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcaprzyszły wyborca 2017-10-26 14:33
Kadencję obecnego burmistrza zapamiętam jako dynamiczny rozwój miasta w postaci ścieżek rowerowych, placów zabaw i tłumów ludzi zmuszonych zasuwajać o 5 rano na banę albo bus do fabryki kilkadziesiąt kilometrów stąd, żeby mieć co do garnka włożyć.
r13
+30 #32 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcar13 2017-10-26 13:02
Mieszkanka - Bogusia to może nick żony Poszwy bo ona zapewne jest zadowolona- ma prace , działke tanio kupili , wysoki budżet domowy ,kredyt też się b dobrze spłaca Także myśle że Ona i rudy (nie pamiętam nazwiska )są zadowoleni z osiągnięć Burmistrza
Mieszkanka
+12 #31 OdpowiedźMieszkanka 2017-10-26 12:27
Cytuję Bogusia:
Cytuję obiektywnie:
Pozytyw. Panie Burmistrzu ma Pan mój głos!

Panie Burmistrzu, mój głos też Pan ma.


Do Bogusi. Ciekawa jestem dlaczego chcesz głosować na obecnego Burmistrza? Nikt z Was nie potrafi napisać co zrobił Burmistrz dla miasta, czego nie zrobili jego poprzednicy. Oczywiście omijając źle przeprowadzoną reformę oświaty itp. ( nie będę się powtarzać). Dlaczego nikt z was nie potrafi uzasadnić- dlaczego? Tylko są zarzuty wobec portalu i innych, którzy wytykają błędy włodarza. Czekam na ciekawą i obiektywną dyskusję.
Hala
+10 #30 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaHala 2017-10-26 08:06
NO TERAZ JUZ WIECIE CO LUDZIE SĄDZĄ O OBECNYM BURMISTRZU TO TERAZ ZGODNIE Z TYM CO PISZECIE CZAS ZROBIĆ TAKĄ SAMĄ SONDE NA TEMAT PRACY STAROSTY. PÓŹNIEJ NA TEMAT PRACY P. BERENTA. ALE WĄTPIE W WASZE SŁOWA,ŻE TO ZROBICIE?!!!
Marcello
+17 #29 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMarcello 2017-10-26 00:37
Cytuję bobo:
No cóż, opinia o obecnym burmistrzu może być wyłącznie negatywna bo dotychczas nie zrobił niczego pożytecznego dla miasta i jego mieszkańców co mógłby firmować jako swój własny projekt. Jak na razie, jedyne co robi to kończy tylko inwestycje przygotowane lub rozpoczęte przez poprzednika. Dodatkowo nie spełnił ani jednej swojej obietnicy wyborczej. W mieście panuje chaos i bałagan. A już stwierdzenia, że on chciałby tak wiele zrobić tylko Pis mu wszystko blokuje i torpeduje to całkowita porażka, biorąc pod uwagę chociażby fakt że Pis nie ma ani jednego radnego w radzie miasta.

Co by nie powiedzieć trafił na fajny okres zabawowy i bawił się miastem za grube pieniądze ze swojego urzędu do kieszeni. Już pewnie kredycik we frankach spłacony i mozna mieć wszystko i wszystkich w dupie. Tak było zresztą przez całą kadencję kiedy to tylko trzeba było dopiąć plan po poprzedniku i robić dobrą minkę ze swoimi "pijarowcami". Rozegrali miasto chlopcy w krótkich portkach bezproblemowo. Władza deprawuje i nie uczy pokory, a tylko buty i zadufania. Nie wszystkich, ale w tym przypadku tak jest. Czas na zmiany !!!
bobo
+22 #28 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcabobo 2017-10-25 22:35
No cóż, opinia o obecnym burmistrzu może być wyłącznie negatywna bo dotychczas nie zrobił niczego pożytecznego dla miasta i jego mieszkańców co mógłby firmować jako swój własny projekt. Jak na razie, jedyne co robi to kończy tylko inwestycje przygotowane lub rozpoczęte przez poprzednika. Dodatkowo nie spełnił ani jednej swojej obietnicy wyborczej. W mieście panuje chaos i bałagan. A już stwierdzenia, że on chciałby tak wiele zrobić tylko Pis mu wszystko blokuje i torpeduje to całkowita porażka, biorąc pod uwagę chociażby fakt że Pis nie ma ani jednego radnego w radzie miasta.
JakiR
+23 #27 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaJakiR 2017-10-25 21:27
Cytuję Bogusia:
Cytuję obiektywnie:
Pozytyw. Panie Burmistrzu ma Pan mój głos!

Panie Burmistrzu, mój głos też Pan ma.

To jesteście w mniejszości :D
Bogusia
-36 #26 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaBogusia 2017-10-25 17:54
Cytuję obiektywnie:
Pozytyw. Panie Burmistrzu ma Pan mój głos!

Panie Burmistrzu, mój głos też Pan ma.
julian
+32 #25 dokonania burmistrzajulian 2017-10-25 17:12
Cytuję lubię burmistrza:
a ja oceniam jego prace na 5 połowa z Was nawet nie wie co dokonał a ten portal jest i był zwolennikiem Wilczynskiego i jego kloszeszkow łącznie z przyszłym kandydatem na burmistrza panem Berentem

Zatem proszę wymienić dokonania burmistrza. Należę do tej połowy, która nie wie, więc jestem ciekaw.
Mireczek
+13 #24 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMireczek 2017-10-25 16:40
Cytuję PORTER:
Jeżeli portal WRC tak się martwi co mieszkańcy Wągrowca myślą o pracy obecnego Burmistrza niech też zrobią sondę co myślą o obecnym Staroście Krancu

Kranc też bedzie... Wszystko po kolei, bo juz taka nudą wiało na Portalu dosłownie jak w sezonie wakacyjno - ogórkowym. Faktycznie chyba oni wszyscy nic nie robią, bo nawet teraz trudno cokolwiek oceniać. Taki martwy sezon marazmu dla miasta i gminy. Jak misie przed zimowym snem i legowiskiem. Do wyborów blisko, więc warto pokazywać zastałych w działaniach samorządowców, a do tego jeszcze z różnymi głupimi pomysłami bez sensu i o to chodzi w tych ocenach... W końcu to przedstawiciele wyborców, pracownicy publiczni. Sami się pchali na piedestał, więc teraz niech nie mają pretensji, że podlegaja ocenie.
...........
+18 #23 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowca........... 2017-10-25 16:32
Cytuję Lukas:
Cytuję mieszkaniec234:
Wystawiam ocenę bardzo negatywną. Dla mnie ten człowiek wznieca ciągle jakieś konflikty. Dzieli ludzi i przykładem jest to co robi w radzie i jak walczy z opozycją zamiast dążyć do współpracy. Kolejne to co zrobił z oświatą to totalna porażka. Mógłbym tak pisać i pisać. Ocena negatywna i mam nadzieję, że za rok przyjdzie zmiana.

Jak pisiory wszystko torpeduja w miescie zeby tylko Poszwie nic niewyszlo to tak jest .Zamiast robic cos dla miasta i dla nas to tzw opozycja PIS!!!! Dba o wlasne interesy i dupe zamiast mieszkancow ktorzy ich wybrali .

Proszę podać przykład co pisiory z Wągrowca storpedowały . Kto , gdzie , kiedy i co ???
Janekk
+11 #22 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaJanekk 2017-10-25 16:31
Cytuję Lukas:
Znow portal Wrc gra w gre przedwyborcza chociaz wyborow niema .Pewnie jakby byl z PISU to by go chwalili i calowali po nogach w artykulach na WRC .A ze z PO to jedyne co napisali to tylko z jakiej parti jest .Smieszne to bo Sa tacy co glosuja na czlowieka i tacy co glosuja z jakiej parti jest nawet jak jest tempy jak szczala wazne ze z PiSu.Beznadzieja Portal !!!!!!

Co to znaczy "szczala"? :DIdź do szkoły człowieku i ucz się, ucz, a nie ośmieszasz się na Portalu. Sam jesteś taki tępy jak strzała :lol:
Miksst
+17 #21 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaMiksst 2017-10-25 16:26
Cytuję Aab:
A co wojt lepszy? Co ze szkolami w Siennie czy Wiatrowie. Ustawa o reformie mowi ze organ prowadzacy musi przystosowac szkole do 8 klas i koniec k....... kropka. A co na to wojt- Nie musze

Następny pod ocenę pójdzie wójt i trzeba ponowić jeszcze ocenę bliżej wyborów, bo potem ludzie nie pamietają "jak im, tym politykom podziękować" i znowu popełniają ten sam błąd wyboru na kolejne lata bujania się tych Panów, Panisków... na stołkach za grubą kasę podatnika.
PORTER
-18 #20 RE:Krzysztof PoszwaPORTER 2017-10-25 14:25
Jeżeli portal WRC tak się martwi co mieszkańcy Wągrowca myślą o pracy obecnego Burmistrza niech też zrobią sondę co myślą o obecnym Staroście Krancu
tolo
+34 #19 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcatolo 2017-10-25 11:19
W Skokach burmistrz robi kolejne spotkanie z mieszkańcami w Wrc Poszwa jeszcze nie zrobił żadnego Krzychyu czego się boisz czy masz coś za uszami ? W przyszłym roku zapewne będziesz merdał ogonem przed mieszkańcami
tolo
+37 #18 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcatolo 2017-10-25 11:06
Po 3 latach kadencji widać że nie lubi się wysilać.
Wanda
+37 #17 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaWanda 2017-10-25 11:06
Pracę burmistrza oceniam negatywnie. Nieistotne jest z jakiej partii pochodzi, lecz co zrobił dla miasta i jego mieszkańców. Nie ,, posprzątał" po przedniku, bo nie miał co. Po prostu realizuje strategię rozwoju miasta opracowaną notabene za czasów burmistrza Wilczyńskiego( Uchwała nr VIII/54/2011). Szkoda tylko, że nie tworzy nowych miejsc pracy co jest istotne dla rozwoju gospodarczego miasta. Nikt nie neguje, że burmistrz zrobił coś dla miasta, TAK JAK JEGO POPRZEDNICY. Ale czy tylko tyle oczekiwaliśmy od burmistrza? Dziwią więc mnie zachwyty nad tym ile zrobił dla miasta.Poprzedn ikom nie można zarzucić błędów o których pisze ,, WYBORCA". Nie powinien jednak zrzucać winy na współpracownikó w. Taką burmistrz prowadzi politykę kadrową. Kto się z nią nie zgadzał i mógł odszedł.
eqb
+28 #16 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcaeqb 2017-10-25 11:05
Poszwa tyle zrobił dla miasta jakby to był jego pierwszy rok kadencji Przespał dwa lata oczywiście na nasz koszt nie zapomniał jedynie o sobie
ale
-31 #15 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta Wągrowcaale 2017-10-25 10:00
Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Panie Burmistrzu alleluja i do przodu.
Wyborca
+34 #14 Burmistrz nie dał radyWyborca 2017-10-25 09:58
Poszwa nie poradził sobie w kontaktach z ludźmi. Otoczył się współpracownika mi nastawionymi na walkę, a nie na rozmowę. Błędem była obsada stanowiska wiceburmistrza, bowiem w sytuacji kryzysowej - jaką była reforma oświaty i zamieszanie z nią związane - Smykowski popełnił wszystkie możliwe błędy i naraził burmistrza na stertę obelg. W mojej ocenie od początku widać, że działalność Smykowskiego nie łagodzi konfliktów. Burmistrz miał zamiar posprzątać po swoim poprzedniku (i powinien to zrobić, bo po to został wybrany), ale źle dobrał ludzi. Oprócz walczaka Priebego (szacunek za takie oddziaływanie na Byczyńskiego, które doprowadziło do jego rezygnacji z funkcji przewodnicząceg o rady), powinien sobie dobrać jako wiceburmistrza takiego człowieka, który potrafi wejść w tłum wściekłych ludzi, potrafić z nimi dyskutować i jeszcze przekonać ich do swoich racji. Czy Smykowski to potrafi - sami sobie odpowiedzmy... Poszwa chyba zdaje sobie sprawę, że jego szanse na powtórny wybór nie są zbyt wielkie. Pewnie dlatego robi jakieś studia (o czym napisał konkurencyjny portal), aby w razie przegranych wyborów znaleźć robotę w jakiejś innej branży?
Romek
+6 #13 RE: Krzysztof Poszwa - Burmistrz Miasta WągrowcaRomek 2017-10-25 09:24
A co sądzicie o portalu WRC i jego adminie? Czy przez cała kadencje burmistrza obiektywnie przedstawiał jego poszczególne działania? Opinie możecie wpisywać w komentarzu

Portal WRC

  • Portal WRC powstał w 2009 roku
  • Odwiedza nas 74 tys. Internautów miesięcznie, generując 900 tys. odsłon
  • Mamy najwięcej fanów spośród wągrowieckich redakcji
  • Zobacz nasz profil na:

Reklama

  • Niezależny Portal Powiatu Wągrowieckiego
  • Nr 1 w Powiecie Wągrowieckim
  • W naszej ofercie znajdziesz, bannery, materiały sponsorowane, filmy reklamowe oraz reportaże wideo.
  • Całą dobę sprawdzamy skrzynkę: [email protected]

ZAPYTAJ O OFERTĘ

X

Ostrzeżenie

© 2009-2019 Portal WRC. Wszystkie prawa zastrzeżone.